کمک میخواهید؟ تماس با ما: 65100010-021 یا info[@]shahreroghan[dot]com
حساب من
سلام , وارد شوید0 تومان
محصولات در حراج این هفته
انتخاب های برتر این هفته تا 50% تخفیف برای پرفروش ترین محصولات.
طبقه بندی انواع روغن موتور
روغن موتور را می توان مانند وجود آب در بدن انسان نیز تشبیه کرد. چرا که در صورت نبود آب در بدن احساس خشکی و تشنگی می کنید، موتور نیز در صورت نبود روغن کاملاً خشک و شکننده می شود که عملکرد نادرست موتور باعث ایجاد آسیب به تمامی قطعات خودرو خواهد شد.
با وجود این تفاسیر به اهمیت روغن موتور در چگونگی عملکرد و مصرف بهینه خودرو پی برده اید. اما اینکه از چه روغن موتوری با چه استاندارد و شاخصی برای خودروی خود استفاده کنید نیز اهمیت بالایی دارد، زیرا انتخاب نادرست استانداردهای روغن موتور، باعث ایجاد آسیب به خودرو خواهد شد.
به دلیل همین اهمیت، در این بلاگ شما را با طبقه بندی انواع روغن موتور به صورت خلاصه آشنا می کنیم تا در این زمینه اطلاعات کافی داشته باشید.
طبقه بندی انواع روغن موتور
بر اساس استاندارد API
احتمالاً در دفترچه راهنمای خودروی خود یا روی بطری روغن، هنگام خرید روغن موتور با کلمه API مواجه شده اید. شاخص کیفی API مخفف عبارت (American Petroleum Institute) و به معنی انجمن نفت آمریکا است.
حال شاید این سوال در ذهنتان پیش بیاید که چه ارتباطی به بین روغن موتور و انجمن نفت آمریکا وجود دارد؟! جالب است بدانید که این انجمن برای طبقه بندی انواع روغن موتور سطح کیفیت و استاندارد روغن موتور را با شاخص کیفی API مشخص می کند.
این شاخص به دو گروه تقسیم می شود:
حرف S نمایانگر سطح کیفیت روغن موتور خودروهای بنزینی و حرف C نشان دهنده سطح کیفی روغن موتور خودروهای دیزلی است. این حروف اختصاری در تمامی روغن موتورها یکسان هستند و حرف اختصاری بعدی که در کنارشان قرار می گیرد، بیانگر سطح کیفیت می باشد.
API معمول ترین و مطمئن ترین شاخص برای تعیین سطح کیفیت روغن موتور در سراسر دنیا است.
استاندارد API دارای دسته بندی و سطوح مختلفی است که با آشنایی این دسته بندی ها قادر خواهید بود بهترین انتخاب را برای خرید روغن موتور خودروی خود داشته باشید.
برای اطلاعات بیشتر درباره استاندارد API به مقاله زیر مراجعه کنید:


بر اساس استاندارد SAE
این استاندارد توسط انجمن مهندسان خودرو تعیین شده و نشان دهنده ویسکوزیته روغن موتور است. به دلیل اهمیت شاخص گرانروی، طبقه بندی روغن موتور ها بر اساس این ویژگی بنا شده است و به دو گروه تقسیم می شود:
گروه اول دارای حرف اختصاری W به معنی Winter یا زمستان و گروه دوم بدون حرف W هستند. هرچقدر عدد SAE بیشتر باشد، درجه گرانروی آن روغن نیز بالاتر است. حرف W همراه عدد SAE نمایانگر روغن هایی است که در محیط های سرد کارایی دارند.
روغن موتورهایی که حرف W در ابتدای آن ها ظاهر نشده، در محیط های گرم کارایی دارند و گرانروی آن ها در محیط های سرد اهمیت ندارد.
مبنای دما برای محیط های سرد 18- درجه سانتی گراد و برای محیط گرم 100 درجه سانتی گراد در نظر گرفته شده است.
برای اطلاعات بیشتر درباره استاندارد SAE این مقاله را بخوانید:
بر اساس استاندارد JASO
تا سال 1998 برای موتور سیکلت ها از روغن موتورهای مربوط به خودرو با استانداردهایی مانند API استفاده میشد. اما همزمان با با پیشرفت تکنولوژی در خودروها، روغن ها نیز برای تأمین نیازهای جدید اصلاح شدند. در نتیجه، مواد افزودنی اضافه شده و اصلاح کننده های اصطکام با روغن مخلوط شدند. تغییرات ایجاد شده در ساختار روغن موتور برای خودروها باعث افزایش کارایی و عملکرد موتور میشد اما این تغییرات ساختاری با موتور سیکلت ها سازگار نبود و باعث ایجاد آسیب به آن ها میشد.
ایجاد آسیب در مورد گیربکس و کلاچ موتور سیکلت بیشتر به چشم میخورد، زیرا برای موتور سیکلت مانند اتومبیل از روغن جداگانه ای برای گیربکس استفاده نمیشد.
با وجود این آسیب ها، سازمان استاندار خودروی ژاپن در سال 1998 استانداردی را به عنوان استاندارد JASO مختص موتور سیکلت و روغن موتورهای 4 زمانه معرفی و روانه بازار جهانی کرد تا شاخص هایی که استاندارد API برای موتور سیکت ها را پوشش نمیداد را کامل کند.
اطلاعات بیشتر درباره استاندارد JASO را در اینجا بخوانید:
بر اساس استاندارد ACEA
استاندارد ACEA که مخفف عبارت (Association des Constructeurs de I’Automobile) به معنی انجمن خودروسازان اروپایی می باشد، از روش های نسبتاً سختگیرانه ای برای آزمایش روی روغن موتورها استفاده می کند. استاندارد ACEA، روغن موتور را به 4 دسته تقسیم بندی می کند:
حرف A برای خودروهای بنزینی، حرف B برای خودروهای دیزلی سبک، حرف C برای موتورهای سبک مجهز به مبدل های کاتالیزوری یا فیلترهای ذرات و حرف E برای موتورهای سنگین، تعیین شده است.
اطلاعات بیشتر درباره استاندارد ACEA را در اینجا بخوانید:
سخن پایانی درباره طبقه بندی انواع روغن موتور
در این بلاگ سعی کردیم اطلاعاتی را به صورت خلاصه درباره طبقه بندی انواع روغن موتور در اختیار شما همراهان قرار دهیم و شما را با این مفاهیم آشنا کنیم. باید بدانید هرکدام از این استانداردها، دارای دسته بندی و طبقه بندی مختص به خودشان هستند که اطلاعات دقیق تر و جامع تر هریک را می توانید در مطلب مرتبط با آن ها جستجو کنید.
ابزارک پست ها
رسانه های اجتماعی
ایمیل های ما را در مورد جشنواره های فروش ویژه و موارد دیگر دریافت کنید.
برای دریافت آخرین به روز رسانی ها در مورد قیمت محصولات، هم اکنون ثبت نام کنید.


فروشگاه شهر روغن
پخش انواع روغن خودرو، فیلتر، ضد یخ، مکمل سوخت و ارائه دهنده خدمات تعویض روغن در محل
کمک میخواهید؟
- محصولات اورحینال و با کیفیت در شهر روغن
- ارسال رایگان برای تمامی سفارشات بالای 500 هزار تومان.
© متاتـِک 1402. تمامی حقوق این سایت برای شهر روغن محفوظ است.