بررسی اهمیت بازیافت روغن
بررسی اهمیت بازیافت روغن
تصفیه دوم روغن کارکرده علاوه بر فواید اقتصادی و زیست محیطی بالا موجب حفظ منابع طبیعی با ارزش نفت خام میشود.حتما از خود می پرسید که تصفیه اول روغن چگونه است؟ به همین دلیل پیشنهاد می شود بیشتر با تصفیه روغن و مراحل تصفیه نوع اول آشنا شوید.با توجه به اینکه بخش اعظم روانکارها را روغن پایه تشکیل میدهد (از نظر وزنی به طور متوسط بیش از ۹۵% فرمولاسیون یک روانکار متشکل از روغن پایه است)، بسیاری از کشورها روغن پایه مورد نیاز خود را از طریق باز پالایش روغن کارکرده با روش های مدرن دوستدار محیط زیست تامین میکنند. برخی از مزایای تصفیه دوم روغن کارکرده به شرح زیر است:
- حفظ منابع طبیعی نفت خام (برای تولید ۱ لیتر روغن ۴۲ لیتر نفت خام نیاز است)
- وابستگی کمتر به منابع خارجی برای تامین روغن پایه
- حفظ منابع آب زیر زمینی و اکوسیستم اقیانوس ها، رودخانه ها، دریاچه ها و طبیعت
- کاهش خطرات زیست محیطی
- صرفه جویی در انرژی
- جلوگیری از تولید گازهای گلخانه ای
- بررسی اهمیت بازیافت روغن
روغن سوخته
همان طور که پیشتر بدان اشاره شد جهت پالایش مجدد روغن کارکرده فرآیندهای مختلفی
به کار گرفته میشود که از متداول ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اسید و خاک رنگبر
این روش شامل تقطیر در حرارت حدود ١۵٠ درجه سانتیگراد در فشار متعارف یا خلاء جزیی برای جداسازی آب، بنزین، هیدروکربن های سبک و سایر موادی است که نقطه جوش پایین دارند مانند تری کلراتین. در مرحلهی بعدی ترکیبات غیر اشباع قطبی و آسفالتن ها با اسید سولفوریک ترکیب می شوند و تولید اسلاج اسیدی (لجن اسیدی) می کنند که با اختلاف وزن مخصوص از روغن جدا میشوند. لجن بزرگ ترین ماده مزاحم تولید شده در صنعت بازپالایش است که در کشورهای صنعتی آن را در کوره های مخصوص می سوزانند.
از ترکیب خاک رنگبر و مواد خنثی کننده در این مرحله، اسید باقیمانده خنثی می شود و ترکیبات مضر که به صورت پسماند هستند جذب خاک می شوند. یکی دیگر از اثرات استفاده از خاک رنگبر بهبود رنگ و پایداری روغن است. در مرحله بعد که توسط تکنیک تقطیر جزء به جزء در خلاء انجام می شود برش های مختلف گازوئیل و روغن های سبک جدا می شوند. روغن باقیمانده همراه با خاک را از فیلتر پرس عبور می دهند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید